Pisanie prac dyplomowych

Porady dla studentów, opinie o serwisach

Nie jesteś zalogowany na forum.

Ogłoszenie

Enter your announcement here.

#1 2022-03-23 17:37:53

Marek
Gość
WindowsFirefox 98.0

Czy warto korzystać z takich anonimowych serwisów ogłoszeniowych?

Zastanawiam się, jaki sens ma korzystanie z takich całkowicie anonimowych serwisów ogłoszeniowych jak Napiszeprace.pl. Ceny są niby bardzo niskie, powiedziałbym podejrzanie niskie, ale nie ma żadnej możliwości sprawdzenia ani ogłoszeniodawcy, ani dotarcia do właściciela serwisu. Zero wiarygodnych danych. Ja sam jako klient nie jestem już anonimowy, bo na przelewie są widoczne moje dane. Czy ktoś z was korzystał z pozytywnym efektem lub został oszukany na tym portalu ogłoszeniowym? Jak oceniacie ryzyko?

#2 2022-03-23 17:53:26

Bartek
Gość
WindowsFirefox 98.0

Odp: Czy warto korzystać z takich anonimowych serwisów ogłoszeniowych?

Sam sobie odpowiedz na pytanie: czy warto? Pomyśl. Dyplom ze studiów to inwestycja na całe życie, nie nowa komórka czy inny gadżet, który zmieniasz co miesiąc czy dwa. Zaoszczędzisz parę złotych, a wyjdzie ci np. plagiat. I co dalej? Postępowanie dyscyplinarne na uczelni, skreślenie z listy studentów, brak możliwości obrony, dobrze, jeśli nie skierują sprawy do sądu - plagiat = przestępstwo z art. 272 k.k. Co 3 lat więzienia. Cała kasa za studia stracona, perspektywy na życie przekreślone. Opłaca się? Te parę złotych taniej, a tu takie potencjalne problemy mogą być. W takich miejscach, podobnie, jak na grupach facebookowych, nie masz pojęcia, z kim masz do czynienia. Nie masz żadnych gwarancji. To są anonimowi ogłoszeniodawcy. Nie lepiej wziąć firmę i to nie pierwszą lepszą, tylko taką z biurem sprawdzić NIP i dane adresowe na CEIDG i spać spokojnie?

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot
Forum ma na celu dyskusje i wymianę poglądów między studentami. Pamiętajcie, aby korzystając z pomocy w pisaniu prac materiały wykorzystywać legalnie.

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum
psi salon - dezynsekcja Kraków - Najlepszy w Warszawie Podolog Mokotów - zajdzyj Serwis laptopów pruszków naprawimy wszystko - zaklad stolarski gdansk